PREZENTARE CLINICA

Home   »  CLINICA
Prezentare clinica | Clinica de scolioza Müller

Clinica Müller este un mediu poliglot. Vorbim romana, engleza, germana si italiana, ceea ce ne permite sa ne adresam atat pacientilor din tara cat si celor de peste hotare.

 

In cadrul clinicii noastre, pacientul este in centrul actiunilor pe care le intreprindem.

De aceea, am acordat o atentie deosebita dotarilor tehnice, astfel incat acestea sa corespunda exigentelor medicale pe care le impune preventia si tratarea eficienta a scoliozei, a cifozei, a lordozei, precum si a altor afectiuni care pot aparea la nivelul coloanei vertebrale.

Evolutia rapida a stiintelor medicale si a tehnologiilor de tratament aduc in permanenta inovatii in domeniul in care activam, de aceea ne asumam si o munca de documentare a noutatilor care apar si actualizarea in consecinta a dotarilor de care dispunem.

 

Terapeutii clinicii noastre sunt specializati in Terapia Schroth, recunoscuta la nivel mondial ca fiind cea mai eficienta tehnica tratament a scoliozei. Aceasta terapie isi are originile la inceputul secolului trecut, in Germania, unde Khatarina Schroth, decide sa dezvolte o tehnica de tratament functional a scoliozei, suferind ea insasi de aceasta afectiune. Principiile care stau la baza Terapiei Schroth se regasesc in exercitii de stretching, tonifiere si respiratie, prin care se urmareste indreptarea coloanei vertebrale, derotarea vertebrelor si tonifierea musculaturii in vederea atenuarii semnificative a semnelor si simptomelor scoliozei. Eficienta acestei terapii a fost demonstrata prin tratarea cu succes a unora dintre cele mai grave cazuri. De cele mai multe ori, efectele Terapiei Schroth se pot observa in doar cateva saptamani.

 

 

Romania este pe primele locuri la nivel european in ceea ce priveste incidenta scoliozei la copii. De aceea am adaptat dotarile clinicii noastre pentru a putea trata aceasta afectiune la copiii incepand de la varsta de opt ani, astfel incat sa reusim sa corectam eficient afectiunile care apar la nivelul coloanei vertebrale inca dintr-o faza incipienta a acestora. Terapiile functionale pe care le aplicam pentru copii vor creste semnificativ calitatea vietii acestora in adolescenta si la varsta adulta. Cu cat afectiunile coloanei sunt identificate mai repede cu atat se poate interveni mai eficient cu tratamente si terapii care duc la o vindecare completa.

Preventia este esentiala pentru prevenirea deformarilor coloanei vertebrale, cu scopul de a economisi sume mari de bani.

Prevenirea unor afectiuni incepe intotdeauna dupa cunoasterea distributiei acesteia. Se efectueaza o ancheta pentru a cunoaste cauzele si factorii de risc, care intervin in producerea afectiunii.

Dupa ce se cunosc factorii care intervin in producerea unor afectiuni, se trece la etapa de preventie, si ulterior, de selectarea subiectilor.

 

Programele pot urmari:

- Evidentierea grupelor de populatie cu risc crescut;

- Depistarea precoce a anumitor afectiuni;

- Supravegherea starii de sanatate ( examene periodice ).

 

Pentru prevenirea deformarilor coloanei vertebrale, corectarea pozitiei vicioase a corpului si asigurarea sanatatii spatelui, specialistii recomanda programe de gimnastica, menite sa ne asigure o tinuta impecabila. Se incepe printr-o pregatire a tonusului muscular si o intretinere a mobilitatii articulare.

Aceasta se bazeaza, in primul rand, pe constientizarea pozitiei noastre, in contextul activitatilor cotidiene:  in banca la scoala, pe scaun la lucru, in timp ce conduce masina, cand mergem pe strada sau cand ajungem acasa.


Educatia pacientului este centrata pe pacient  , urmarind ca acesta sa dobandeasca si sa mentina capacitati si competente care sa il ajute sa isi traiasca intr-o maniera optima viata, incluzand boala de care sufera.  In consecinta vorbim despre un proces permanent, integrat ingrijirilor medicale si centrat pe pacient.

 

Implica activitati organizate de sensibilizare, informare, invatare si suportul psihologic al pacientilor privind boala, tratamentul prescris, ingrijirile medicale, cadrul spitalicesc, informatiile organizationale, comportamentele in boala sau stare de sanatate si trebuie sa fie o abordare multidisciplinara bio-psiho-sociala. Ea vizeaza sa ajute pacientii si familiile acestora sa isi inteleaga boala si tratamentele, sa coopereze cu echipa multidisciplinara , sa traiasca mai sanatos si sa-si mentina sau amelioreze calitatea vietii.

 

Altfel spus, Educatia pacientului isi propune sa il transforme dintr-un participant pasiv la actul terapeutic intr-unul activ. Educatia terapeutica reprezinta, pe de o parte efortul suplimentar depus de echipa multidisciplinara   pentru ca pacientul sa dobandeasca cunostinte despre boala, tratament, complicatii, astfel incat sa devina autonom, sa-si preia o parte din controlul asupra bolii, iar pe de alta parte centrarea atentiei si cunostintelor pe pacient, nu pe boala, astfel incat pacientul sa obtina o identitate, o personalitate in cadrul bolii de care sufera. Scopurile educatiei pacientului sunt: scaderea costurilor de ingrijire si cresterea nivelului educational si relational al pacientului.

Ultimele noutati
 • 30 / MAI
  În curând vine vacanța de vară și ne pregătim de pe acum să întâmpinăm pacienții noștri! Știm că în timpul anului școlar poate fi difi...
 • 10 / MAR
  Cu mare bucurie va aducem la cunostiinta achizitionarea acestei mese de mobilizare, o tehnologie de ultima ora....
 • 07 / IAN
  Rata copiilor cu scolioza creste pe zi ce trece, datorita multor factori. Factorul principal il constituie lipsa informarii parintilor asupra unor as...
 • 30 / IUN
  Foarte multi dintre pacientii nostrii au refuzat sa isi faca o radiografie de coloana din cauza radiatiilor, cei mai multi fiind copii, unde parintii ...
 • 14 / MAR
  Din data de 1.04 pana in 30.04.2019, un pachet de 20 de sedinte de Terapie personalizata si individuala pentru scolioza, la copii, costa in loc de 144...
 • 30 / MAI
  TERAPIA REGENERATIVA: Pentru a aduce un plus in recuperarea coloanei vertebrale, sa introdus o noua forma de terapie. Terapia regenerativa este o t...
 • 07 / MAI
  Deoarece din ce in ce mai des suntem intrebati daca oferim si servicii de specialitate la domiciliu, am decis sa dezvoltam si aceasta latura a terapie...
 • 28 / MAR
  Terapia se bazeaza pe tractiune si decompresie in vederea corectarii defectelor de postura, nu este dureroasa si poate aduce efecte vizibile din persp...
 • 08 / FEB
  VALEDO MOTION aduce o imbunatatire a terapiei pe coloana vertebrala prin tehnologia de ultima generatie a senzorilor.Prin aceasta, terapeutii au un aj...
Copyright 2024 Clinica Müller